[tlg_headings title_tag=”h3″ customize_font=”yes” title=”De 4 meest gestelde vragen bij het starten van je eerste Webshop” title_font=”Poppins:tlg://fonts.gstatic.com/s/poppins/v1/4WGKlFyjcmCFVl8pRsgZ9vesZW2xOQ-xsNqO47m55DA.ttf:tlg:500″ subtitle_font=”0″ title_color=”#ffffff”]
We snappen dat het spannend is om een webwinkel te beginnen. Er komt veel op je af. De meeste startende webshop eigenaren hebben daarom behoorlijk wat vragen. Om je een handje op weg te helpen hebben we hieronder de 4 meest gestelde vragen bij het starten van je webshop beantwoord. Een goed begin is het halve werk!

1. Wat zijn de kosten voor het laten bouwen van een Webshop?

De De gemiddelde prijs voor het laten bouwen van een Webwinkel op basis van een template ligt rond de €1.750,-. Bij ons kan dit al vanaf €695,-. Afhankelijk van het aantal pagina’s en de hoeveelheid extra’s kan deze prijs verschillen. De prijs voor een maatwerk webshop begint bij €5.000,- en kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Wij bouwen maatwerk webwinkels al vanaf €1.750,-.
Waarom onze prijzen lager liggen dan de gemiddelde concurrentie? Dat komt omdat wij minder hoge kosten maken. Zo sta je tijdens onze samenwerking direct in contact met de betreffende Web developer, mijden wij lange overleggen en drinken we geen onnodige kopjes koffie waar jij anders uiteindelijk voor betaalt.
Wordpress website

2. Hoeveel tijd kost een Webwinkel?

Dit hangt natuurlijk volledig af van jouw doelen en wensen. Er zijn Webshop eigenaren die 4 uur per week werken en er zijn Webwinkel eigenaren die 60+ uren per week aan hun bedrijf bouwen. Laten we er voor dit voorbeeld even vanuit gaan dat jij je Webshop door ons laat bouwen en dat je de SEO en Marketing aan ons uit besteed. Jij zal je verder met de operationele kant van je bedrijf bezig houden. (De bestellingen, klantenservice, product research, Inkoop producten, contact met leveranciers, merk ontwikkeling etc) Verder verstuur je de pakketjes niet zelf maar die laat je versturen door een Fulfilment bedrijf. Dan zal je als je alleen bent moeten denken aan 15 tot 20 uur per week.

3. Welk platform moet ik gebruiken voor mijn Webwinkel?

Bij het starten van jouw Webshop sta je voor de keuze tussen verschillende e-commerce platformen zoals Shopify, WooCommerce, Magento, etc. Het Webwinkel platform dat het beste bij jou past hangt af van verschillende factoren zoals je budget, technische vaardigheden en je specifieke behoeften van de Webwinkel.
De meeste Webwinkels bouwen wij in Shopify. Dit doen we omdat het beheersysteem erg gebruiksvriendelijk is. Daarnaast voorziet de app store van Shopify ook in diverse tools die zijn ontwikkeld door specialisten. Jij kan hier direct van profiteren en deze professionele applicaties vervolgens inzetten voor jouw Webshop.

4. Wat zijn effectieve strategieën voor online marketing en merkbekendheid?

Een fout die sommige startende webwinkel eigenaren maken is dat ze nadat de webshop live staat verwachten dat er duizenden bezoekers op de webshop af komen en gaan bestellen. Het is belangrijk om een strategie te hebben hoe je ervoor gaat zorgen dat je (nieuwe) klanten trekt. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. We komen graag met je in contact om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken. Naar ons contactformulier.

Benieuwd wat wij voor jouw Webwinkel kunnen betekenen?

Tommy